Is het beginnen van een eigen uitzendbureau jouw droom? Voldoe je aan de eisen, maar weet je niet wat er verder bij komt kijken? Dan biedt ons stappenplan uitkomst. Volg deze vijf stappen om jouw uitzendbureau te starten!

Stap 1: Bepaal in welke branche je gaat uitzenden 

De meest voorkomende branches bij uitzendbureaus zijn: zorg en welzijn, financieel, bouw en administratief. Natuurlijk heb je een voorsprong als je een branche kiest waar je affiniteit mee hebt. Of ga nog een stap verder en kies een eigen niche om je in te specialiseren. Zo onderscheid je je van de rest. Enkele voorbeelden van niches zijn ingenieurs of vakantiewerkers, maar ook het specialiseren op functieniveau kan een niche zijn. Denk aan verkoop of automatisering.

Stap 2: Verzin een bedrijfsnaam en logo 

BAM Solutions BV is geen franchise organisatie. Dit betekent dat je zelf een bedrijfsnaam moet bedenken voor je uitzendbureau. Op internet zijn veel do’s en dont’s te vinden. Kies een naam die bij jou past. Let op dat er niet al een bedrijf bestaat met dezelfde naam die jij voor ogen hebt. Doe je research!

 

Heb je een geschikte bedrijfsnaam gevonden? Vraag een ontwerpbureau om voor jou een logo en huisstijl te ontwerpen. Op die manier kun je jouw nieuwe bedrijf professioneel naar de buitenwereld presenteren.

Stap 3: Registreer de domeinnaam 

Het zal niet als een verrassing komen dat het belangrijk is om online gevonden te worden. Zorg dat je een goede domeinnaam voor je website registreert. Wil je een .nl domeinnaam? Controleer of die vrij is op de website van SIDN.

Stap 4: Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel 

Ga je een uitzendbureau beginnen dan dien je je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Bedenk je hierbij goed welke rechtsvorm je wilt: Een eenmanszaak, Vennootschap onder Firma (VOF) of toch een Besloten Vennootschap (BV)? Het is slim om de verschillende voor- en nadelen van deze rechtsvormen op een rijtje te zetten.

 

Bij een eenmanszaak betaal je bijvoorbeeld in het begin meestal minder belastingen dan bij een BV, maar naarmate je meer winst gaat maken kan een BV fiscaal voordeliger worden. Daarnaast ben je als eenmanszaak of VOF persoonlijk aansprakelijk als er iets mis gaat, bij een BV is dat niet het geval. Dit zijn belangrijke verschillen waarbij je moet kiezen voor de vorm die het beste past bij jouw situatie.

 

De meeste beginnende ondernemers kiezen voor een eenmanszaak of VOF. Heb je moeite met het maken van die keuze? Vraag dan advies bij jouw financieel of fiscaal adviseur.

Stap 5: Regel de facilitaire zaken 

Als je een uitzendbureau begint, dan moet je de facilitaire zaken op orde te hebben. Waar ga je je vestigen? Ga je een pand huren of kopen? Of werk je vanuit huis? Heb je een geschikte kantoorruimte, dan moet je rekening houden met:

  • De aanschaf van kantoormeubilair, computers, printers en andere toebehoren.
  • Het aanmaken van e-mailadressen.
  • Het maken of laten bouwen van een website.
  • De aanschaf van een bedrijfsauto.

 

Heb je al deze stappen doorlopen en afgerond? Dan ben je klaar om zaken te gaan doen.

Tijd om van start te gaan! 

De plaatsing van je eerste uitzendkracht is al snel een feit. Kies je voor BAM Solutions BV, dan hoef je geen rekening te houden met de backoffice. Dit regelen wij allemaal voor je. Hierdoor kun jij je focussen op waar je goed in bent: Het vinden van een perfecte match tussen opdrachtgever en werknemer.

Hulp nodig? 

BAM Solutions BV helpt jou graag met het starten van jouw eigen uitzendbureau. Samen doorlopen wij het stappenplan en zorgen wij dat je aan alle eisen voldoet, zodat je goed van start gaat!

 

Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier of bel: +31 (0)77 30 300 30

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..